Jump to content

TWC_Alamo

Members
  • Posts

    177
  • Joined

  • Last visited

About TWC_Alamo

  • Birthday November 30

Personal Information

  • Flight Simulators
    DCS World, Prepar3d, X-Plane11, FSX, FS2, FSW, IL2 BOS, IL2 Cliffs of Dover, and X-Plane 11
  • Location
    Denver, CO
  • Interests
    Real World Flying, computers, flight sim, cockpit building
  • Occupation
    Engineering Consultant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. MarcT-NL, There are 8 motors but only six channels. The leg and butt motors are connected in parallel. If you haven't done so, try swapping out motors to see if it is the motor that has failed or if the channel has gone bad. If your wiring appears good, examine the controller board. There are two 8 pin DIP MOSFETS (labeled IR P025H) driving 4 SMD resistors (labeled 2R2). Take a look at the picture of a portion of my control board (IMG_0610). I traced the dead channel to R34, which in the image looks fried. It should measure 2.2 ohms, but it measures 156 ohms. I have ordered some 2.2 ohms SMD resistors but haven't replaced R34 yet. The wiring in my JETSEAT had become brittle and the insulation had disintegrated in spots. I think the leads to the motor must have shorted out, frying R34. I do notice the motor on the dead channel twitches when I test the channel, so hopefully the MOSFET DIP isn't blown, because the PO25H appears to be made out of unobtainum. If the PO25 is okay, I am planning to totally rebuild my JETSEA, using higher quality wire, eliminating the secondary connector junction board and moving the controller board to a 3D printed enclosure that will be easier mount to the side of the chair. I plan to add memory foam cushioning, a cut out for a floor mounted center stick and a new cover made out olive drab military looking material. I have had mine JETSEAT about four years and it has undergone some hard use. Only two motors were working when I decided to try fixing it. Upon removing the innards from the JETSEAT cushion, I found all kind of problems: broken wires, bare wire, pulled out micro-connectors, bad solder joints wrapped with electrical tape rather than heat shrink, however all eight motors were still good. Attached are pictures of some of the problems I found. Yours appears be in much better condition. Good luck
  2. @BIGNEWYI just realized a problem I might have created, but has gone undetected since I don't use voice chat. If you are running multiple instances of the server on the same computer, do you need to assign a unique port for each instances for VC? Or each instance of the server attempt to share port 10309?
  3. My system has three 4K monitors attached and I run DCS with the CONFINE MOUSE box unchecked. I usually have DISCORD, VoiceAttack, TARGET profiles, Sim Shaker for Aviators and other "helper" apps running on the non-DCS screens. When the mouse gets moved deliberately or accidentally bumped out of the DCS window, I have programmed a VoiceAttack verbal command, "GRAB DCS", that re-positions the mouse cursor back into DCS and re-establishes focus. Much easier than having to lift the HMD, find the mouse cursor, move it back to DCS and then lower the HMD, which can take the rest of your (virtual) life in DCS.
  4. My order arrived today and hoping to install it tonight.
  5. Thanks Andre. I suppose if the only alternative is a new one, I might as well take the old one apart and look for broken wires and dead transducers. Anyone know of a source of replacement transducers?
  6. Andre, I have had my Gametrix Jet Seat going on three years and I just don't like flying without. However; now 5 five of the 8 transducers have stopped working. I have tried "tapping" on them lightly without effect. Do you have any suggestions on how to diagnose and repair? Is there any software reset in the controller? Thanks Alan
  7. Order #6268 just placed. The web site say expected dispatch is the week of May 17th.
  8. Home Fries, Any chance of you doing a profile for the new T45 community mod? Alamo
  9. I am seeing the same issues on my servers. One other problem, which I think maybe related, is that the RESUME ON functions often reverts to RESUME ON MANUAL even with the RESUME ON CLIENT set in the serverSetting.lua. The only way I have been able to change mission is to edit the [missionList] to have only one mission.
  10. Had the same issue. You need to deselect the wrist watch looking icon (HISTORICAL LIST OF UNITS) to the right of the tank symbol at the bottom of the mission editor screen or choose a more recent date for the mission. I can't remember the date after which the A10C-II becomes available in the HISTORICAL LIST OF UNITS.
  11. what version of CTS are you running? It is working properly for me in CTS 2.5 HF 2.
  12. That what I am doing. I have 3 servers running on one computer and manage them thru 2 separate accounts. Not a big issue, but I thought the 2 server per account restriction was a temporary measure the simplify troubleshooting in the early days when the dedicated server was introduced.
  13. Is the limit of 2 servers per account still in effect?
  14. Nealius, I had similar issues when we moved to a new house and changed ISPs. After moving none of my friends could see my servers. At my original location my router was behind a Comcast cable modem with all ports available to be exposed and for me to control. At the new location my router is behind the WIRELESS provider's router. I tried using the UPNP settings, but that didn't work. In order to expose my server to the internet, the ISP had to adjust some settings on their end. They basically set up a local IP address on the LAN side of their router to serve as a DMZ and had me assign my router to that specific address, giving full control over exposing any and all ports. So now I am able to host servers for DCS and SRS for my friends. Hopefully your ISP can do something similar for you.
×
×
  • Create New...