Jump to content

Disaster struck...


chaos
 Share

Recommended Posts

Soooo....

 

I've been on Win7 for years. Been building my mod in 3DS 2011 for a good year and a halve now. System was overdue for a re-install and so I opted for Win10. Did the upgrade... everything seemed to work fine, including 3DS and my .max -files. I thought; 'what the hell... might as well make it a clean install' and chuck Win7 for good. And so I did...

 

Win10 sits pretty on my laptop. Clean install and activated. Proceeded to re-install 3DS 2011. 3DS works well, no issues. Then I tried to open one of my .max files and all hell breaks loose...

 

Upon starting 3DS I get a bunch of errors msg. ->

 

 

[<...\2011\plugins\ArgBasedCtrl2.dlc> failed to initialize. Error code 126 - The specified module could not be found.]

 

Same for "EDMaterialTool.dlc", "edAnimClipExporter.dle" and "EDMExp.dle".

 

Clearly, ED plugins for 3DS did not install correctly even though it seemed to install just fine minutes before (I've tried to install the latest plugins from the ED FTP site). Indeed, no plugins can be found in 3DS (under the Utils. tab) and I _hope_ this is the source of my problem.

 

When I open one of my .max files it shows up flat as a pancake in the viewports. Don't tell me that my work over the past 18 months is wasted... ;-)

 

How to get these plugins to install correctly?

"It's not the years, honey. It's the mileage..."

Link to comment
Share on other sites

Have you installed any of the patches for 2011? If not, give that try and install plug-in ver. 99504

 

If anything. Since you did a fresh install, make sure you have all the C++ Runtimes installed too.

http://www.leatherneck-sim.com/

https://www.facebook.com/leatherneck.simulations/

 

i9 7980XE, 128GB Ram, SLI GTX Titan Xp, Win10 Pro, SSD, 2 x 256GB SSD, 4 x 512GB SSD RAID 0

i7 4960X, 64GB Ram, GTX Titan, Win10 Pro, 512GB PCIe SSD, 2 x 256GB SSD, 6 x 4TB HDD RAID 6, 9361-8i RAID Controller

i7 2600K, 16GB Ram, GTX 580, Win10 Pro, 240GB SSD, 3 x 4TB HDD

Pentium 4, 2GB Ram, GeForce 6800 Ultra, WinXp Pro, 3 x 500GB HDD

Link to comment
Share on other sites

Thanks Rudel...

 

Re: ED Plugins... the 'oldest' version I can find is 102667 from a fortnight ago...

 

C++ runtimes could be an issue so I'll pursue that first. I'll report back with my findings....

"It's not the years, honey. It's the mileage..."

Link to comment
Share on other sites

I'm so embarrassed right now... it turns out Skate was right. After spending the whole day trying to line everything up correctly I failed to see the obvious. Time for me to stop tinkering with my laptop and get a good night's rest methinks.

 

Thanks for the suggestions guys. I had this sinking feeling that all my work was lost... Phew...

"It's not the years, honey. It's the mileage..."

Link to comment
Share on other sites

Fun Fact:

That flat issue occurs when you have an animation assigned to a mesh that you added with the arg based controls. Any mesh without animation should appear fine. Glad its all working for you now.

Nevada map contributer

EDM Modeling tools FAQ:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1418067&postcount=1

Seo libh a chairde is chanadh liom. Líonaigí'n oíche le greann is le spórt. Seo sláinte na gcarad atá imithe uainn. Mar cheo an tsléibhe uaine, iad imithe go deo

Link to comment
Share on other sites

That (arg. based controller thingy) did cross my mind as well, however... the file I opened did not have any animation associated with it (or had at any point during its existence). I did experiment with it on another file in the past though... how does one make sure that nothing extra is left over that is not needed within the model right before exporting it to the Modelviewer/DCS?

"It's not the years, honey. It's the mileage..."

Link to comment
Share on other sites

how does one make sure that nothing extra is left over that is not needed within the model right before exporting it to the Modelviewer/DCS?

 

what do you mean by extra stuff left over?

Nevada map contributer

EDM Modeling tools FAQ:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1418067&postcount=1

Seo libh a chairde is chanadh liom. Líonaigí'n oíche le greann is le spórt. Seo sláinte na gcarad atá imithe uainn. Mar cheo an tsléibhe uaine, iad imithe go deo

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Sorry to "resurrect" that post. I have the "flat issue" with my 3D models ships with open them on other computre, and I not sure how I need clean them to working properly with 3DS Max. Any help?

More news to the front

My Rig: AMD Ryzen 7 1800X Eight-Core  3.60 GHz / Crosshair VI Hero / Corsair H115i / 48 GB DDR4 RAM Vergance RGB Pro / GTX-1080 8 GB RAM / HD 1Tb / SSD 2Tb/2x1Tb / Warthog / 2 MDF / TFPR / Track Ir V / Logitech G633

DCS: Roadmap (unofficial): https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=116893

DCS: List of Vacant models: https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=4076891#post4076891

Silver_Dragon Youtube

Link to comment
Share on other sites

Is the plugins installed on the other computer?

The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.

"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."

 

Link to comment
Share on other sites

The problem has with loading my models on 3DS Max, not with export them.... :(

More news to the front

My Rig: AMD Ryzen 7 1800X Eight-Core  3.60 GHz / Crosshair VI Hero / Corsair H115i / 48 GB DDR4 RAM Vergance RGB Pro / GTX-1080 8 GB RAM / HD 1Tb / SSD 2Tb/2x1Tb / Warthog / 2 MDF / TFPR / Track Ir V / Logitech G633

DCS: Roadmap (unofficial): https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=116893

DCS: List of Vacant models: https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=4076891#post4076891

Silver_Dragon Youtube

Link to comment
Share on other sites

IF you don't have the plugins installed it will be flat.

The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.

"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...