Jump to content

Flickering Clouds


Recommended Posts

Having an issue with flickering clouds with the latest version of DCS World(A10). This is a fresh install on a newly built computer(specs in sig). Latest nVidia drivers installed.

 

Video shows issue.

 

 

Here's a pic of my current settings. I have most everything cranked as my system should be able to handle it. In troubleshooting, I tried many many combinations of settings including the base low|medium|High. None of the check box settings, nor HDR/MSAA/cockpit rez/etc. made a difference.

 

launcher201210081747142.jpg

858

Corsair Graphite 780T / ASUS Maximus VIII Hero / i7-6700K@4.5GHz / Corsair H110i / 32GB DDR4 PC-2666 / ASUS 1080 Strix / EVGA 850 Pro / Samsung 950 Pro M.2 SSD / Win10x64 / Samsung UN48JU7500 4k / Logitech G910/933 KB/Headphones / Razer Naga Epic Mouse / MFG Crosswinds / TM HOTAS Warthog / HTC Vive

Link to comment
Share on other sites

have you set your user video profile? and make sure adaptive anti aliasing is off.

if your OCing it the GYX680 try turning it back to stock speeds. ah SLI. and turn off SLI. also

" any failure you meet is never a defeat; merely a set up for a greater comeback " WF.

"Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts," Sir Churchill

" He who never changes his mind, never changes anything," WC, GBS.

"Asus Maximus X AC WiFi z370 || i9x9900k||ddr4-64gb PC4000||RTX 3080Ti-12gb||EVGA SN 1300 G2 ||turtle beach elite pro 7.1||Win10x64|| ViRpiL,T50cm2 + VPC SharKa-50 + VPC Hawk-60  || |MFG Crosswinds/dpnrmod || Virpil TCM50x2 Throttle||EVGA RGB z10 / Trqx10|| PioMax 8KX 3840x3160, normal FOV, 90HRZ. 115 FOV.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Mastiff! SLI was the issue. This is the first SLI rig I've put together so I haven't paid attention to potential issues in the past.

 

So does SLI not work at all with DCS or is this just rare card/driver issue?

 

TBH, just one of these cards is more than enough and I was getting smooth fps with everything cranked so I'm not really concerned.

Corsair Graphite 780T / ASUS Maximus VIII Hero / i7-6700K@4.5GHz / Corsair H110i / 32GB DDR4 PC-2666 / ASUS 1080 Strix / EVGA 850 Pro / Samsung 950 Pro M.2 SSD / Win10x64 / Samsung UN48JU7500 4k / Logitech G910/933 KB/Headphones / Razer Naga Epic Mouse / MFG Crosswinds / TM HOTAS Warthog / HTC Vive

Link to comment
Share on other sites

Thanks Mastiff! SLI was the issue. This is the first SLI rig I've put together so I haven't paid attention to potential issues in the past.

 

So does SLI not work at all with DCS or is this just rare card/driver issue?

 

TBH, just one of these cards is more than enough and I was getting smooth fps with everything cranked so I'm not really concerned.

well TBH I think SLI will go to the way side to me its a gimmick, more powerful CPU, and GPU's coming out and with the sandwich GPU, CPU's together making it far faster and faster. you won't even remember SLI.

" any failure you meet is never a defeat; merely a set up for a greater comeback " WF.

"Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts," Sir Churchill

" He who never changes his mind, never changes anything," WC, GBS.

"Asus Maximus X AC WiFi z370 || i9x9900k||ddr4-64gb PC4000||RTX 3080Ti-12gb||EVGA SN 1300 G2 ||turtle beach elite pro 7.1||Win10x64|| ViRpiL,T50cm2 + VPC SharKa-50 + VPC Hawk-60  || |MFG Crosswinds/dpnrmod || Virpil TCM50x2 Throttle||EVGA RGB z10 / Trqx10|| PioMax 8KX 3840x3160, normal FOV, 90HRZ. 115 FOV.

Link to comment
Share on other sites

at least until we move from polygon rendered graphics to particle rendered graphics where even todays 680s would choke on a simple 720p scene

Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,

X470 Taichi Ultimate, R7970 Lightning @ 1.2 / 6 GHz Memory

3x ASUS VS248HP + Oculus HMD, Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hi Guys,

 

I fly with the P51 Mod installed. I downloaded the new patch and with all seetign the same Im haveing a flickering cloud issue now.

 

Im using GTX 690. There was no setting that I saw for adative SLI in the Nvidia control panel.

 

Any suggestions would be appreciated.

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...