Jump to content

DCS Wolrd 1.2.1 and Windows 8


Ensi Ferrum
 Share

Recommended Posts

DCSW 1.2.1 is constantly crashing on Windows 8. Will this be corrected in the near future? V1.2.0 was working fine, no chrashes.

 

DCS.log:
00000.000 INFO    EDCORE: createSerialQueue IOQueue
00000.210 INFO    VFS: Using 'Saved Games': "C:\Users\Ensi\Saved Games"
00000.211 INFO    DCS: DCS/1.2.1.6288 (x86_64; Windows/6.1.7600)
00000.316 INFO    Dispatcher: 2012/10/11 19:58 V1107131420
00000.559 INFO    NET: events.lua loaded
00000.561 WARNING LOG: 1 duplicate message(s) skipped.
00000.561 INFO    NET: loading ./Scripts/net/default.cfg : OK
00000.561 INFO    NET: loading C:\Users\Ensi\Saved Games\DCS\Config/network.cfg : OK
00000.562 INFO    NET: loading ./Scripts/net/net_types.lua : OK
00000.562 INFO    NET: default_conn is 3
00000.897 INFO    SOUND: loaded 501 sdefs from "sounds\sdef"
00000.902 INFO    SOUND: XAudio2: Using device ID:'{0.0.0.00000000}.{4d439255-b65b-4d50-8533-f53ee5994dd0}' Name:'Speakers (Realtek High Definition Audio)', channels: 6
00000.902 INFO    SOUND: XAudio2: channel layout: FrontLeft FrontRight FrontCenter LowFrequency BackLeft BackRight
00000.955 INFO    SOUND: Using SSE FTZ mode.
00001.087 INFO    WorldPlugIns: Loaded plugin module CockpitBase.dll
00001.194 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./mods/tech/CombinedArms/entry.lua
00001.194 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./mods/aircrafts/A-10C/entry.lua
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./mods/aircrafts/Ka-50/entry.lua
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./mods/aircrafts/P-51D/entry.lua
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./mods/aircrafts/Su-25T/entry.lua
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/cone.lua
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED FORTIFICATION: Airshow_Cone
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/Crowd1.lua
00001.195 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED FORTIFICATION: Airshow_Crowd
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/house1arm.lua
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED VEHICLE: house1arm
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/house2arm.lua
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED VEHICLE: house2arm
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/house3arm.lua
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED VEHICLE: outpost_road
00001.196 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/house4arm.lua
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED VEHICLE: outpost
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./Scripts/Database//other/house5arm.lua
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD ADDED VEHICLE: houseA_arm
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./DemoMods/tech/CombinedArms/entry.lua
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./DemoMods/aircrafts/A-10C/entry.lua
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./DemoMods/aircrafts/Ka-50/entry.lua
00001.197 UNKNOWN WinMain: MOD loading: ./DemoMods/aircrafts/P-51D/entry.lua
00001.197 UNKNOWN WinMain: PLUGINS START-------------------------------------------------
00001.197 UNKNOWN WinMain: plugin: Combined Arms by Eagle Dynamics applied
00001.197 UNKNOWN WinMain: plugin: A-10C Warthog by Eagle Dynamics applied
00001.198 UNKNOWN WinMain: plugin: Ka-50 Black Shark by Eagle Dynamics applied
00001.198 UNKNOWN WinMain: plugin: P-51D Mustang by Eagle Dynamics applied
00001.198 UNKNOWN WinMain: plugin: Su-25T by Eagle Dynamics applied
00001.198 UNKNOWN WinMain: PLUGINS DONE--------------------------------------------------
00001.205 UNKNOWN WinMain: ./MissionEditor/data/scripts/unitsclasses.lua loaded
00001.206 UNKNOWN WinMain: ./MissionEditor/data/NewMap/classifier.lua loaded
00019.726 INFO    SOUND: loaded 0 sdefs from "c:\users\ensi\saved games\dcs\sounds"
00019.847 INFO    DXRENDERER: Creating Resource "Unicode" of type 5
00020.186 WARNING LOG: 7 duplicate message(s) skipped.
00020.186 ERROR   DXRENDERER: Create device failed, D3DERR_INVALIDCALL
00020.186 ERROR   VISUALIZER: ChangeResolution: renderer->initialize() failed

 

me.log:
00000.000 INFO    VFS: Using 'Saved Games': "C:\Users\Ensi\Saved Games"
00000.023 UNKNOWN main: locale: en EN
00000.071 UNKNOWN main: me_db_api creation started
00000.218 UNKNOWN main: MOD loading: ./mods/tech/CombinedArms/entry.lua
00000.218 UNKNOWN main: MOD loading: ./mods/aircrafts/A-10C/entry.lua
00000.219 UNKNOWN main: MOD loading: ./mods/aircrafts/Ka-50/entry.lua
00000.219 UNKNOWN main: MOD loading: ./mods/aircrafts/P-51D/entry.lua
00000.219 UNKNOWN main: MOD loading: ./mods/aircrafts/Su-25T/entry.lua
00000.219 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/cone.lua
00000.219 UNKNOWN main: MOD ADDED FORTIFICATION: Airshow_Cone
00000.219 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/Crowd1.lua
00000.219 UNKNOWN main: MOD ADDED FORTIFICATION: Airshow_Crowd
00000.220 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/house1arm.lua
00000.220 UNKNOWN main: MOD ADDED VEHICLE: house1arm
00000.220 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/house2arm.lua
00000.220 UNKNOWN main: MOD ADDED VEHICLE: house2arm
00000.220 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/house3arm.lua
00000.220 UNKNOWN main: MOD ADDED VEHICLE: outpost_road
00000.221 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/house4arm.lua
00000.221 UNKNOWN main: MOD ADDED VEHICLE: outpost
00000.221 UNKNOWN main: MOD loading: Scripts/Database//other/house5arm.lua
00000.221 UNKNOWN main: MOD ADDED VEHICLE: houseA_arm
00000.221 UNKNOWN main: MOD loading: ./DemoMods/tech/CombinedArms/entry.lua
00000.221 UNKNOWN main: MOD loading: ./DemoMods/aircrafts/A-10C/entry.lua
00000.221 UNKNOWN main: MOD loading: ./DemoMods/aircrafts/Ka-50/entry.lua
00000.221 UNKNOWN main: MOD loading: ./DemoMods/aircrafts/P-51D/entry.lua
00000.221 UNKNOWN main: PLUGINS START-------------------------------------------------
00000.221 UNKNOWN main: plugin: Combined Arms by Eagle Dynamics applied
00000.222 UNKNOWN main: plugin: A-10C Warthog by Eagle Dynamics applied
00000.222 UNKNOWN main: plugin: Ka-50 Black Shark by Eagle Dynamics applied
00000.222 UNKNOWN main: plugin: P-51D Mustang by Eagle Dynamics applied
00000.222 UNKNOWN main: plugin: Su-25T by Eagle Dynamics applied
00000.222 UNKNOWN main: PLUGINS DONE--------------------------------------------------
00000.230 UNKNOWN main: ./MissionEditor/data/scripts/unitsclasses.lua loaded
00000.232 UNKNOWN main: ./MissionEditor/data/NewMap/classifier.lua loaded
00000.654 UNKNOWN main: me_db_api creation complete
00000.671 UNKNOWN main: options data successfully loaded
00000.671 UNKNOWN main: CA: options data successfully loaded
00000.671 UNKNOWN main: Ka-50: options data successfully loaded
00000.671 UNKNOWN main: P-51D: options data successfully loaded
00000.681 INFO    EDCORE: createSerialQueue IOQueue
00000.947 ERROR   DXRENDERER: Create device failed, E_INVALIDARG
00000.947 UNKNOWN main: GUI Error: [string ".\MissionEditor\MissionEditor.lua"]:246: renderer->initialize failed
GUI debug.traceback: stack traceback:
[C]: ?
[C]: in function 'CreateEdgeRender'
[string ".\MissionEditor\MissionEditor.lua"]:246: in function 'createGUI'
[string ".\MissionEditor\MissionEditor.lua"]:311: in main chunk
stack traceback:
[C]: ?
[C]: in function 'CreateEdgeRender'
[string
00000.947 ALERT   LUACOMMON: Error: GUI Error: [string ".\MissionEditor\MissionEditor.lua"]:246: renderer->initialize failed
GUI debug.traceback: stack traceback:
[C]: ?
[C]: in function 'CreateEdgeRender'
[string ".\MissionEditor\MissionEditor.lua"]:246: in function 'createGUI'
[string ".\MissionEditor\MissionEditor.lua"]:311: in main chunk

 

Please no discussion about Windows 8, I don't want and I can't stay with Windows 7, Windows 8 is the best OS from Microsoft IMHO.

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

May be you should try installing DirectX 9.

 

Will give it a try this afternoon. Maybe a solution, but Call of Duty: Black Ops, which uses DX9 as far as I know, is running fine.

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

I have had games that wouldn't run unless I updated DirectX even though I already had DX 9 installed so it's definitely a possibility.



CPU: AMD Ryzen 9 5900X | Mobo: Gigabyte X570 Aorus Pro | RAM: 64GB DDR4 3600 G.Skill TridentZ | GPU: Palit RTX3080 Ti 12GB | SSDs: 2xSabrent Rocket 1TB M.2 | Samsung Pro 256GB | Samsung EVO 850 500GB | Samsung QVO 1TB 

Peripherals: Warthog HOTAS | TrackIR 5 | MFG Crosswinds | 3xTM Cougar MFDs | HP Reverb G2
 
Link to comment
Share on other sites

Nogo.

Reinstalled DX9 -> Crash.

Reinstalled DCS World, incl. DX9, repaired C++ Redistributible -> Crash.

 

Some more ideas?

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

The problem is here:

DCS.exe: DXRENDERER: Create device failed, D3DERR_INVALIDCALL

Launcher.exe: DXRENDERER: Create device failed, E_INVALIDARG

 

I'll show this to our graphic guys.

 

Big Thanks.

If you Need more info (DxDiag, etc) just ask.

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

Bump,

any news in this issue?

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

Ah, ok, what kind of Hardware are you using? Could be good to know if it is may an nVidia related problem. How many monitors do you have attached? 1, 2, more?

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

Nearly the same Hardware as on my side.

Tried a few things, but still NoGo :-(

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

Unistalled the latest nVidia graphics Driver (306.97), game starts :-)

Reinstalled the latest nVidia graphics Driver (306.97), game doesn't start :-(

 

Any official news in this case?

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

Crash in Win 8

 

I too am getting a CTD whenever I exit a mission using Windows 8 consumer preview. The only game Im having an issue with in Win 8.

 

Im not too worried. Win 8 isn't even out yet for a few more days and Im sure ED is looking into it. Who knows, maybe the issue wont happen with the retail version? Looking forward to getting back into the DCS series.

 

My A10 and Mustang are currently gathering dust in my virtual hanger till a fix comes out.:pilotfly:

 

Rob

Link to comment
Share on other sites

Just a question, not meaning to troll, but as a simmer/gamer, why would anyone give up the stability of W7 and roll the dice on W8?

 

What possible advantage could there be?

"You see, IronHand is my thing"

My specs:  W10, I5/8600K o/c to 4300, 32 GB 3200 XML RAM, RTX 2070/8 GB.

Link to comment
Share on other sites

Just a question, not meaning to troll, but as a simmer/gamer, why would anyone give up the stability of W7 and roll the dice on W8?

 

What possible advantage could there be?

 

Well, that's a perfectly valid question. Im not even sure Ill be staying with Win 8 at this point, but looking forward, there will be a lot more win8 machines running 6 months from now since PC manufactures will be shipping with w8 preinstalled. Therefore, there will gradually be more W8 users down the road and a developer would want their software to run on as many os's as possible.

 

A few of us have bitten the bullet early to give win 8 a fair shake. (myself included) Kind of like taking one for the team, so to speak. I had a bad virus a month ago on my W7 PC and thought Id give Win 8 a try since I was looking at re formatting my drive anyway.

 

I have about 8 games /sims installed in W8 and DCS world was the only one giving me issues. Im told early builds were OK with DCS world, but I only installed it a month ago. So something probably broke with one of the more recent builds.

 

W8 does offer some advantages over W7. It boots up faster (not a biggie) has more security features and is equally stable as w7. The metro interface was something I hated:mad: and I don't like not having a start button,:cry: so I bought Start 8 from Stardock ($4.99) to add back the W7 start button and by pass the new Gui and just boot to the desktop. Now its like having all the advantages of W8 with none of the drawbacks. (except that DCS world crashes!) :doh: But im hoping that will be fixed. If not, Ill go back to W7 since I don't want to give up on DCS stuff.

 

Rob

Link to comment
Share on other sites

have you tried starting it with compatibility settings to Win7?

 

also with sound disabled?

 

I have it working on win8 with 2xgtx560 on intel i7 w/12GB RAM and same controllers

 

also, if you just set the RAM timings to auto does it change anything?

 

also, getting the start button back and disabling the metro UI was just a registry setting away.


Edited by SOTKungfu
Link to comment
Share on other sites

have you tried starting it with compatibility settings to Win7?

 

also with sound disabled?

 

I have it working on win8 with 2xgtx560 on intel i7 w/12GB RAM and same controllers

 

also, if you just set the RAM timings to auto does it change anything?

 

also, getting the start button back and disabling the metro UI was just a registry setting away.

 

Thanks for the suggestions,

 

Ive tried the win 7 compatibility settings and disabling sound but still no good. Ive also tried going back to the default video drivers in win 8 , but still the same. Ill wait and see what happens when the retail version of W8 comes out Friday and see if that makes a difference. If not, just wait for a fix.

 

Rob

Link to comment
Share on other sites

Are people not reporting lots of crashing in Windows 7?, I can't get through the first 5 mins of the Ka50 campaign first mission without a CTD (Although other missions don't crash as much) and it crashes to desktop evey time I exit mission (but that seems to be a given with windows 8 and 1.2.1)

Mods I use: KA-50 JTAC - Better Fire and Smoke - Unchain Rudder from trim KA50 - Sim FFB for G940 - Beczl Rocket Pods Updated!

Processor: Intel Q6600 @ 3.00GHz

GPU: GeForce MSI RTX 2060 6GB

RAM: Crucial 8GB DDR2

HDD: 1TBGB Crucial SSD

OS: Windows 10, 64-bit

Peripherals: Logitech G940 Hotas, TrackiR 5, Voice Activated commands , Sharkoon 5.1 headset. ,Touch Control for iPad, JoyToKey

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Found the cause why it is not starting.

My 7" Somikon Displays for the MFCDs!!

Did a fresh install of Win8 today, installed all drivers, except the 2 Somikons. Then installed DCS World 1.2.1 and it was running fine.

After that I installed the driver for the 7" displays, restarted the PC and connected the displays. And voila, DCS World 1.2.1 refuses to start.

 

Question again to some DCS-Officials: When will we see a patch for this issue, as it was working fine with 1.2.0??!! As I said earlier in this thread, if you need some more info, just ask.

Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz OC 4.9 GHz

8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 686MHz (9-9-9-24)

ASUS SABERTOOTH P67 (LGA1155)

GeForce GTX 780

Creative Sound Blaster Z

Logitech Proteus Core Mouse

Logitech G19S

Logitech G940 (heavily modded)

Thrustmaster MFCD-Bevels

1 x Samsung T27B300

2 x ASUS VW224

Link to comment
Share on other sites

Game crash with Windows 8

 

hello,

 

after installing Windows 8, DCS crash when I am living a mission. I can choose QUIT and it crash after the loading bar reach 100%.

 

these are the spec of my computer :

 

Intel® Core i7 CPU 975 @ 3.33GHz

12,0 Go

NVIDIA GeForce GTX 295 x 2

Windows 8 Professionnel 64 bits

ASUS ROG STRIX X299-E, i7-7820X, DDR4-64 Go (2660 MHz), 2 x TITAN Xp (SLI), SSD M-2 960 EVO 1 To, Win10 Pro 64

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...