Jump to content

I can't get TIR to work in BlackShark..Need help pls


Rocket75
 Share

Recommended Posts

I am running WinXP sp2, TIR3 with VE, with the 4.1.0.36 software, with the updated game list so it shows BS. But I have yet to get TIR actually working in BS yet.

When I launch BS, the blue light comes on, everything is good, I get in the cockpit, blue light still on, but no TIR. I have even tried un-installing the software, reinstalling, rebooting the PC, but nothing has worked yet. This is the first time I couldn't get TIR working in a game. When I view tracking inside the TIR software, it shows proper head movement etc. And it shows TIR in the Controls menu (inside BS where it shows axis). Is there a special view I should be in, or a key I have to hit inside BS to make it work? Any help would be appreciated, I'm dying to get it working.

Thx!

 

-Chris


Edited by Rocket75

P4-2.4QC-oc'd to 3.2ghz, 2gb Crucial PC6400 DDR2-1066mhz, Evga 8800GTS 640mb, Sata Drives, TIR3Pro

Link to comment
Share on other sites

It is, and BS is on Flight also. The blue light is coming on, so it's being initiated. I have even tried hitting the F8 and F9 key hoping it would kick it alive, but so far I cannot get any TIR movement in BS.

P4-2.4QC-oc'd to 3.2ghz, 2gb Crucial PC6400 DDR2-1066mhz, Evga 8800GTS 640mb, Sata Drives, TIR3Pro

Link to comment
Share on other sites

Ok, I got it working. I was about to un-install BS and TIR, then remembered during all this I replaced a file called newinput.dll, as it got it working for someone. I restored my backup file, ran BS, and TIR is now working!! Can't live without TIR and flying :pilotfly::thumbup:

P4-2.4QC-oc'd to 3.2ghz, 2gb Crucial PC6400 DDR2-1066mhz, Evga 8800GTS 640mb, Sata Drives, TIR3Pro

Link to comment
Share on other sites

Just use the auto-update in TrackIR to enable the support in BS.

 

To do this, hit the Update-Tab, then select "Check for Game Update" from the menu. The program will automatically update and you have to restart TrackIR. Then you can use TrackIR in BS, regardless of DLL-Versions.

Gigabyte GA-Z87-UD3H | i7 4470k @ 4.5 GHz | 16 GB DDR3 @ 2.133 Ghz | GTX 1080 | LG 55" @ 4K | Cougar 1000 W | Creative X-Fi Ti | TIR5 | CH HOTAS (with BU0836X-12 Bit) + Crosswind Pedals | Win10 64 HP | X-Keys Pro 20 & Pro 54 | 2x TM MFD

Link to comment
Share on other sites

.

 

I need an original cop of the [ENG] newinput.dll file. I didn't read the post well enough and put the "fix" on a working TrackIR setup. Now it's FUBARd. Any help would certainly be appreciated.

 

.

- - - - - - - - TO FLY IS HEAVEN. TO HOVER IS DIVINE - - - - - -



[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Just use the auto-update in TrackIR to enable the support in BS.

 

To do this, hit the Update-Tab, then select "Check for Game Update" from the menu. The program will automatically update and you have to restart TrackIR. Then you can use TrackIR in BS, regardless of DLL-Versions.

 

This did -not- work for me, I re-installed TIR several times, and did the update. As soon as i replaced the .dll file it worked. I am at work so i will post the input file in a few hours for anyone needing it.

P4-2.4QC-oc'd to 3.2ghz, 2gb Crucial PC6400 DDR2-1066mhz, Evga 8800GTS 640mb, Sata Drives, TIR3Pro

Link to comment
Share on other sites

Did you do the game-update or the software-update? And did you restart the TrackIR or both?

Gigabyte GA-Z87-UD3H | i7 4470k @ 4.5 GHz | 16 GB DDR3 @ 2.133 Ghz | GTX 1080 | LG 55" @ 4K | Cougar 1000 W | Creative X-Fi Ti | TIR5 | CH HOTAS (with BU0836X-12 Bit) + Crosswind Pedals | Win10 64 HP | X-Keys Pro 20 & Pro 54 | 2x TM MFD

Link to comment
Share on other sites

Did you do the game-update or the software-update? And did you restart the TrackIR or both?

Did software version, and game list update. Also did an R&R, only thing that fixed it wad replacing newinput.dll w/ original

P4-2.4QC-oc'd to 3.2ghz, 2gb Crucial PC6400 DDR2-1066mhz, Evga 8800GTS 640mb, Sata Drives, TIR3Pro

Link to comment
Share on other sites

Interesting. Thanks for clearing that out.

Gigabyte GA-Z87-UD3H | i7 4470k @ 4.5 GHz | 16 GB DDR3 @ 2.133 Ghz | GTX 1080 | LG 55" @ 4K | Cougar 1000 W | Creative X-Fi Ti | TIR5 | CH HOTAS (with BU0836X-12 Bit) + Crosswind Pedals | Win10 64 HP | X-Keys Pro 20 & Pro 54 | 2x TM MFD

Link to comment
Share on other sites

Here is the original file for anyone that needs it. Only reason you should have to replace it I think, is if you over-wrote it. In the process of getting TIR to work, I tried a fix out there that replaced this file. That fix didn't work, but luckily I backed up the file. I had to rar it in order to upload it to the site. Just drop it in the Ka-50/bin/stable directory.

Now back to getting everything setup to fly lol :joystick::pilotfly:

NewInput.rar

P4-2.4QC-oc'd to 3.2ghz, 2gb Crucial PC6400 DDR2-1066mhz, Evga 8800GTS 640mb, Sata Drives, TIR3Pro

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...