Jump to content

1.5.6 issues


Red Dragon-DK
 Share

Recommended Posts

  • Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

After 1.5.6 update - loading time is infinite and missions don´t start?

 

Anyone else who have the same problem, or a solution?

 

me too, extremely bad performance.

 

extreme lags in loading times, even if scrolling in ME or when zooming ingame.


Edited by flanker1
Link to comment
Share on other sites

I dont use tacview and have the same issue. Even without any activated mod.

 

I remember the mig21 was very hungry as well but LN fixed it.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Gainward RTX 2080 OC | i7 8700K OC | 32GB G.Skill RipJaws V DDR4 3600 MHz | MSI Z370-A PRO | Samsung 970 EVO 500GB

Link to comment
Share on other sites

Anyone else who have the same problem, or a solution?

 

I've the same problem, it doesnt seem related to the viggen, since the loading of other modules (for example the C101) also takes forever.

 

I have all Mods disabled, including TacView, so the cause of the problem is something else :(

 

For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra

For Gaming: 34" Monitor - Ryzen 3600X - 32 GB DDR4 2400 - nVidia GTX1070ti - SSD 1.25 TB - HDD 10 TB - Win10 Pro - TM HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1

Mobile: iPad Pro 12.9" of 256 GB

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team

I am not seeing an issue personally

 

for troubleshooting.

 

remove any unofficial modifications and run a repair

 

rename your DCS.Openbeta in saved games keep it as a backup for now

 

C:\Users\yourname\Saved Games\DCS.openbeta

 

restart DCS redo settings and test

 

please attach your logs after you have an issue

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

I need for your dcs.log

 

Hello, here is my Log ... I will try now the steps suggested by BigNewy and then report back. Thanks for the interest.

dcs.log.zip

 

For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra

For Gaming: 34" Monitor - Ryzen 3600X - 32 GB DDR4 2400 - nVidia GTX1070ti - SSD 1.25 TB - HDD 10 TB - Win10 Pro - TM HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1

Mobile: iPad Pro 12.9" of 256 GB

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team
Hello, here is my Log ... I will try now the steps suggested by BigNewy and then report back. Thanks for the interest.

 

 

it looks like a unofficial modification is the problem, also how did you install the viggen? via the module manager?

 

try this it should help, if not let us know

 

I am not seeing an issue personally

 

for troubleshooting.

 

remove any unofficial modifications and run a repair

 

rename your DCS.Openbeta in saved games keep it as a backup for now

 

C:\Users\yourname\Saved Games\DCS.openbeta

 

restart DCS redo settings and test

 

please attach your logs after you have an issue


Edited by BIGNEWY

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

I am not seeing an issue personally

 

for troubleshooting.

 

remove any unofficial modifications and run a repair

 

rename your DCS.Openbeta in saved games keep it as a backup for now

 

C:\Users\yourname\Saved Games\DCS.openbeta

 

restart DCS redo settings and test

 

please attach your logs after you have an issue

 

Thanks for all the replays

 

I just did all the above + deleted the Tackview.dll file (I my case it was localized in saved game/DCS.openbeta\Mods\tech\Tacview\bin\

 

It then worked.

 

Then I tryed to enable the mods again and same problem happend. I found out the mod "DAWS_Save_Mission" made it happen and disabled it. Then it worked just fine.

 

Here is a pic of my active modsetup

1018556840_Activemods.jpg.e0ad689421d57837b37975e129777349.jpg

Intel I7 4770K, Evga 1080 FE, win10 64Pro, 32GB ram, TracIR 5, Hotas Warthog, MFD Cougar x2, MFG Crosswind

Link to comment
Share on other sites

I dont understand why people try to use a modded Open Beta.

 

The whole point of a Beta is for testing purpouses with a clean install.

" You must think in russian.."

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Windows 7 Home Premium-Intel 2500K OC 4.6-SSD Samsung EVO 860- MSI GTX 1080 - 16G RAM - 1920x1080 27´

 

Hotas Rhino X-55-MFG Crosswind Rudder Pedals -Track IR 4

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team
Thanks for all the replays

 

I just did all the above + deleted the Tackview.dll file (I my case it was localized in saved game/DCS.openbeta\Mods\tech\Tacview\bin\

 

It then worked.

 

Then I tryed to enable the mods again and same problem happend. I found out the mod "DAWS_Save_Mission" made it happen and disabled it. Then it worked just fine.

 

Here is a pic of my active modsetup

 

thanks for letting us know, and enjoy :thumbup:

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

it looks like a unofficial modification is the problem, also how did you install the viggen? via the module manager?

 

try this it should help, if not let us know

 

Yes, I installed the Viggen trough the Module Manager. Also, this morning I used the DCS_Updater to convert my DCS into beta 1.5.6

 

I've disabled all of my Mods, and did a repair as you suggested, however the slow loading of misions persist.

 

For example I tried to load a quick mission of the C-101 (the Free Flight one) since I wanted to check its new updates, but the game gets stuck on the Loading screen of the mission, never reaching the briefing. After 10 minutes of waiting I cancelled the game using Windows Task Manager :(

 

Im enclosing the log and the result message of the repair.

Thanks for the help

dcs.log.zip

2017-01-27.png.3fd7a5381dfcec2cade8096e3d66c459.png

 

For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra

For Gaming: 34" Monitor - Ryzen 3600X - 32 GB DDR4 2400 - nVidia GTX1070ti - SSD 1.25 TB - HDD 10 TB - Win10 Pro - TM HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1

Mobile: iPad Pro 12.9" of 256 GB

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team
I dont understand why people try to use a modded Open Beta.

 

The whole point of a Beta is for testing purpouses with a clean install.

 

Some users switch installs between release and open beta without having multiple installs, these things can happen.

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

I experience too issues. I will do the repair and rename too. Thanks.

New system:I9-9900KS, Kingston 64 GB DDR4 3200Mhz, RTX 3080(OC 2070 Mhz), Corsair H150 Pro RGB, Samsung 970 EVO 1 Tb, Scandisk m2 500 MB, 2 x Crucial 1 Tb, T16000M HOTAS, HP Reverb Professional, Corsair 750 Watt.

 

Old system:I7-4770K(OC 4.5Ghz), Kingston 24 GB DDR3 1600 Mhz,MSI RTX 2080(OC 2070 Mhz), 2 * 500 GB SSD, 3,5 TB HDD, 55' Samsung 3d tv, Trackir 5, Logitech HD Cam, T16000M HOTAS. All DCS modules, maps and campaigns:pilotfly:

Link to comment
Share on other sites

The advices from bignewy didnt help for me. Loading needs at least thrice as much time as 1.5.5. After entering the mission I got some loading freezes for 2 or 3 seconds when I pan the camera. And somehow the overall performance is slightly worse but I am not absolutly sure about that.

 

I dont use tacview or any other unofficial mod.

dcs.log.zip

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Gainward RTX 2080 OC | i7 8700K OC | 32GB G.Skill RipJaws V DDR4 3600 MHz | MSI Z370-A PRO | Samsung 970 EVO 500GB

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team
Yes, I installed the Viggen trough the Module Manager. Also, this morning I used the DCS_Updater to convert my DCS into beta 1.5.6

 

I've disabled all of my Mods, and did a repair as you suggested, however the slow loading of misions persist.

 

For example I tried to load a quick mission of the C-101 (the Free Flight one) since I wanted to check its new updates, but the game gets stuck on the Loading screen of the mission, never reaching the briefing. After 10 minutes of waiting I cancelled the game using Windows Task Manager :(

 

Im enclosing the log and the result message of the repair.

Thanks for the help

 

 

00068.785 ALERT LUACOMMON: Error: GUI Error: [string "./MissionEditor/modules/me_utilities.lua"]:1379: attempt to index local 'a_attribute' (a nil value)

GUI debug.traceback: stack traceback:

[C]: ?

[string "./MissionEditor/modules/me_utilities.lua"]:1379: in function 'isFuel_Tank'

[string "./MissionEditor/modules/me_autobriefing.lua"]:470: in function 'getFuelPods'

[string "./MissionEditor/modules/me_autobriefing.lua"]:483: in function 'composeFuelString'

[string "./MissionEditor/modules/me_autobriefing.lua"]:498: in function 'generateAutoBriefing'

[string "./MissionEditor/modules/me_autobriefing.lua"]:219: in function 'updateAutoBriefing'

[string "./MissionEditor/modules/me_autobriefing.lua"]:230: in function 'update'

[string "./MissionEditor/modules/me_autobriefing.lua"]:337: in function 'show'

[string "./MissionEditor/modules/me_openfile.lua"]:393: in function 'func'

[string "./MissionEditor/modules/me_wait_screen.lua"]:72: in function 'updater'

[string "./Scripts/UpdateManager.lua"]:64: in function <[string "./Scripts/UpdateManager.lua"]:40>

 

 

it looks like something has been left over, try deleting mission editor modules folder

 

DCS World OpenBeta\MissionEditor\modules

 

and run a repair.

 

let me know how you get on

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team
The advices from bignewy didnt help for me. Loading needs at least thrice as much time as 1.5.5. After entering the mission I got some loading freezes for 2 or 3 seconds when I pan the camera. And somehow the overall performance is slightly worse but I am not absolutly sure about that.

 

I dont use tacview or any other unofficial mod.

 

 

it looks like the mission is looking for something on a leather neck local drive

 

00086.714 INFO d:\dropbox\dropbox\projekt\dcsmod\viggen\repo\trunk\viggennew\so:
( this has been reported )

 

 

try a different mission does it work then?


Edited by BIGNEWY

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

I dont understand why people try to use a modded Open Beta.

 

The whole point of a Beta is for testing purpouses with a clean install.

 

So, in your view the 2.0 cant be used along with any Mod, since it only exists in Beta (or Alpha)? ... Mods play a big part in improving the enjoyment that we get from DCS, it would be a shame if they have to be put aside until DCS is fully finished.

 

My view is that the OpenBeta has only a week worth of modifications over the regular 1.5, its not such a big difference and certainly not enough to refrain from using long standing Mods like Devrims english cockpits or Starway's terrain.

 

For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra

For Gaming: 34" Monitor - Ryzen 3600X - 32 GB DDR4 2400 - nVidia GTX1070ti - SSD 1.25 TB - HDD 10 TB - Win10 Pro - TM HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1

Mobile: iPad Pro 12.9" of 256 GB

Link to comment
Share on other sites

The advices from bignewy didnt help for me. Loading needs at least thrice as much time as 1.5.5. After entering the mission I got some loading freezes for 2 or 3 seconds when I pan the camera. And somehow the overall performance is slightly worse but I am not absolutly sure about that.

 

I dont use tacview or any other unofficial mod.

 

 

exactly my problem(s). . .

Link to comment
Share on other sites

  • ED Team

attach your logs guys, the more data we get the quicker we can help leatherneck and ED

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 11, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 64GB DDR @3200, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...